Pinnasänky on turvallinen sänky lapsellesi, koska sen korkeat reunat estävät sen, että lapsi ei voi pudota sängystä. Vauvansänkyä on hyvä käyttää siitä asti, kun lapsi on aivan pieni, ja siihen asti, kun lapsi ei enää makaa siinä, eli sängystä viihdyt vielä muutaman vuoden. Monissa pinnasängyissä on mahdollisuus irrottaa kylki, jolloin pinnasänky on jonkin verran pidempi.
Säästä 20%
Normaalihinta 161 €
Jäsenhinta 103 €
OVH: 129 €
Säästä 20%
Normaalihinta 308 €
Jäsenhinta 197 €
OVH: 246 €
Säästä 20%
Normaalihinta 389 €
Jäsenhinta 249 €
OVH: 311 €
Säästä 20%
Normaalihinta 384 €
Jäsenhinta 246 €
OVH: 307 €
Säästä 20%
Normaalihinta 334 €
Jäsenhinta 214 €
OVH: 267 €
Säästä 20%
Normaalihinta 274 €
Jäsenhinta 175 €
OVH: 219 €
Säästä 20%
Normaalihinta 279 €
Jäsenhinta 178 €
OVH: 223 €
Säästä 20%
Normaalihinta 363 €
Jäsenhinta 232 €
OVH: 291 €
Näytetään sivu 1 / 8 / 8 (1 sivuja)

Pinnasänky
Siksi tarvitset pinnasänkyä

Nukkuminen on yksi tärkeimmistä asioista elämässä, olimmepa minkä ikäisiä tahansa. Uni on erityisen tärkeää lapsille, koska siellä he kehittyvät. Lapset nukkuvat keskimäärin 15 tuntia, minkä vuoksi on tärkeää, että sänky on hyvä ja laadukas. Pinnasängyt luovat turvaa sekä vanhemmille että lapsille. Siellä sinulla on suurin argumentti sille, miksi sinun pitäisi valita lapsellesi pinnasänky.

Lapselle tärkeintä hyvien yöunien kannalta on turvallisuus. Samaan aikaan vauvansänkyjen mukana tulee usein patja, jossa on kanavat, mikä tekee siitä erittäin hyvän tuuletuksen. Tämä tarkoittaa, että lapsesi saa paljon enemmän irti näistä unitunneista, ja tämä hyödyttää koko perhettä. Hyvä sänky tarjoaa lapsellesi parhaat olosuhteet hyville yöunille.

Kuinka valita oikea pinnasänky

Kun sinun on valittava pinnasänky, sinun on otettava huomioon monia näkökohtia. Tämä pätee riippumatta siitä, ostatko pinnasänkysi käytettynä vai uutena. Tärkeintä on kuitenkin muistaa lapsesi uni. Lapsesi viettää monta tuntia sängyssään, minkä vuoksi on tärkeää, että sinulla on hyvä pinnasänky. Sinun on löydettävä pinnasänky, jossa sekä sinä että lapsesi viihtyvät. Teet tämän kiinnittämällä huomiota pinnasängyn turvallisuuteen, toimivuuteen ja ennen kaikkea laatuun.

Sinun on oltava 100 % varma ja rauhassa, että lapsesi on sängyssä, kun jätät lapsen. Lisäksi sinun on löydettävä pinnasänky, johon mahtuu jotain. Pinnasänky ei saa rikkoutua, kun sekä lapset että vanhemmat käyttävät sitä. Jos valitset laadukkaan pinnasängyn, olet myös varma, että se kestää pitkään ilman suurempia korjauksia.

Samalla hyvälaatuinen pinnasänky voi usein siirtyä eteenpäin, mikä on hyväksi ympäristöllemme. Valitse säädettävä pohjallinen pinnasänky, joka varmistaa sekä lapsen että vanhemman lähemmäs toisiaan, mutta suojaa myös vanhempien selkää lapsen ensimmäisenä vuonna. Jos valitset pinnasängyn, jossa on irrotettavat sivut, pinnasängyn käyttöikä on huomattavasti pidempi.

Mihin minun tulee kiinnittää huomiota ennen vauvansängyn ostamista?

Tanskan kuluttajaviraston näkökulmasta on useita seikkoja, jotka sinun tulee olla tietoisia ennen vauvansängyn ostamista ja käyttöä. Sängyn pohjan korkeimman asetuksen ja pinnasängyn yläosan välillä tulee olla vähintään 30 cm, jos valitset säädettävän pohjan. Tässä on myös tärkeää muistaa, että alustaa ei saa laskea alas ilman työkaluja. Seuraavaksi sinun on varmistettava, että tankojen välissä on 4,5-6,5 cm, jotta lapsesi ei vaaranna loukkaantua tangoissa.

Jos valitset pinnasängyn, jonka sivut voidaan laskea, lapsi ei saa pystyä tekemään sitä itse. Parhaan turvallisuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa, että on kaksi lukitusmekanismia, jotka on aktivoitava samanaikaisesti, jotta voit olla varma, että lapsesi ei voi laskea sivuja itse. Jos päätät koristella pinnasänkysi tai täyttää sen monilla tarvikkeilla, varmista, etteivät ne ole pieniä osia, jotka voivat helposti pudota. Samalla on myös tärkeää, että tarvikkeissa ei ole johtoja, joihin lapsi voi sotkeutua.

Kuinka kauan lapsi voi käyttää pinnasänkyä?

Se, kuinka kauan lapsi nauttii sängystään, vaihtelee. Tämä riippuu paljon siitä, minkä pinnasängyn olet valinnut. Usein kuitenkin sanotaan, että pinnasänkyä voi käyttää aina, kun lapsi täyttää noin 3 vuotta. Sinun ei kuitenkaan tarvitse keskittyä vain ikään, vaan lapsen koko ja käytös ovat tärkeämpi tekijä sängynvaihdossa.

Jos lapsesi ei voi enää olla pinnasängyssä, on luonnollista vaihtaa se sänkyyn, joka sopii lapsesi kokoon. Jos lapsesi alkaa olla onneton sängyssä makaamalla tai alkaa kiivetä ylös ja alas, se voi päätyä lapsellesi vaarallisiin tilanteisiin, joten vaihda pinnasänky, jos tämä alkaa.

Esittelyssä juuri nyt